Dorpsstraat 21 Te koop

Wichmond 7234 SM

Bent u al een tijdje op zoek naar dat ene bijzondere woonhuis met een unieke uitstraling voor een B&B, een bedrijf of praktijk aan huis.

Deze dorpsboerderij “De Drosterij” ademt rijke historie uit.
Bij binnenkomst geniet je direct van het gevoel meegenomen te worden op ontdekkingsreis.

Een tipje van de sluier kunnen we vast oplichten, maar deze bijzonder aangename sfeer moet je zelf ervaren.

Entree: Via een vestibule betreed je de riante woonkamer met hoge ramen aan alle zijden van het huis waardoor de lichte leefruimte op elk moment van de dag intens sfeervol is met openslaande deuren naar de beschutte en zeer royale tuin met verschillende terrassen.
Via een opstap bereik je de sfeervolle woonkeuken met een eigentijdse indeling met o.a een enorm werkblad en kookeiland.

Vanuit de woonkeuken en de centrale royale hal is de bijkeuken bereikbaar, voorheen was dit de deel van deze dorpsboerderij. In de bijkeuken bevindt zich het gastentoilet en de achterdeur naar de tuin.
Vanuit de woonkamer is de centrale hal ook bereikbaar. Deze hal geeft toegang tot de eerste verdieping maar ook tot de master bedroom met eigen douche en toilet en deur naar de tuin.

De stalen wenteltrap, die in opdracht voor dit huis is ontworpen en gemaakt, leidt naar de eerste verdieping.

Eerste Verdieping: Brede overloop, met een trapje naar beneden kom je bij een speelruimte en grote zolderberging.
Op de eerste verdieping zijn 4 royale slaapkamers. Elke kamer heeft een unieke eigenheid en sfeer en een eigen wastafel. De badkamer op de eerste verdieping is voorzien van een ligbad, douche, handdoekenverwarming, toilet en wastafelmeubel.

De grote tuin rondom het huis biedt veel privacy, zon -en schaduw terrassen en speelse variatie.
Het woonhuis heeft een eigen oprit en een zeer ruime open hardhouten schuur.

Door de rijke historie van het huis, het gebruik van de materialen en kleuren, is deze oudste boerderij van het dorp UNIEK in zijn soort.

Bijzonderheden:
Gebouwd als dorpsboerderij voor de plattelandsrechter (de Drost) maar door de eeuwen heen dienst gedaan als onder meer een bierlokaal, koetshuis, stembureau, koffiehuis en stalhouderij.

Tegenwoordig is het geheel verbouwd als woonhuis maar is het ook zeker geschikt voor inwonende familie, als praktijk, atelier aan huis of voor tal van andere mogelijkheden o.a. kantoor aan huis, praktijk aan huis, atelier of B&B.

Vrij uitzicht op een schapenweide, de pastorietuin met eeuwenoude bomen terwijl het GEHEEL zich middenin het mooie dorp bevindt.

Bouw

Soort: woonboerderijBouwvorm: bestaande bouwDak type: samengesteld dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie: 290 m2Perceel oppervlakte: 915 m2Inhoud: 900 m3

Kamers

Aantal kamers: 6Aantal slaapkamers: 5

Voorzieningen

Voorzieningen: rookkanaal
Terug naar overzicht
Bezoekadres

Nieuwstad 6
Zutphen

Op afspraak

Lankhorsterstraat 10
Wichmond

Contactgegevens

(0575) 543321
info@vijfmakelaars.nl

Ga direct naar